När du reser vill du hålla kontakten med dina vänner och din familj hemma. Det finns flera sätt att hålla kontakten: Skype, Whatsapp, Viber etc., men dessa typer av kommunikation kan bli dyra när du är på resande fot. Det är därför många väljer ett virtuellt privat nätverk (VPN). Make it secure recenserar NordVPN. Om detta låter som något nytt för dig eller till och med förvirrande är det definitivt värt att läsa den här artikeln!

Hur fungerar VPN utomlands?

Ett virtuellt privat nätverk är en säker anslutning mellan två enheter och används främst av företag och organisationer där sekretess över nätverket är avgörande. Programvaran skapar en krypterad anslutning via Internet mellan den specifika enheten och skickar sedan all din trafik genom denna ”tunnel”. Anslutningen är krypterad så att endast de två enheterna kan kommunicera, men den ger dig också en ny IP-adress.

Hur säkert är VPN?

De data som överförs med hjälp av VPN-teknik krypteras med 128 bitars eller 256 bitars krypteringsnycklar. Den här krypteringsnivån ger dig tillräckligt med säkerhet för att säkert kunna navigera på alla offentliga hotspots eftersom det för alla andra ser ut som om det inte finns något värt att stjäla (bara förvrängda data). Den andra positiva bieffekten av den här tekniken är att din faktiska IP-adress döljs och därför blir det svårt för tredje part att spåra dig (särskilt om du är aktivist eller någon som vill ha verklig integritet).

Vad skyddar en VPN mot?

VPN skyddar mot olika typer av attacker:

  • Man in the Middle-attacker som inträffar när en person befinner sig mellan dig och servern du försöker komma åt
  • Obehörig åtkomst till dina privata uppgifter, t.ex. kreditkortsinformation

Detta gör VPN till ett utmärkt alternativ om läsare vill ändra sin IP-adress på ett säkert sätt när de befinner sig utomlands. Genom att använda ett virtuellt privat nätverk kan människor enkelt navigera på offentliga hotspots, logga in på konton eller surfa på webbplatser utan att oroa sig för att äventyra känsliga uppgifter som kan leda till identitetsstöld eller bedrägeri.

Vad betyder VPN i mobilen?

VPN finns även tillgängligt på mobila enheter, vilket innebär att det är enkelt för användare med smartphones att skydda sin integritet från nyfikna ögon när de surfar på internet på sin telefon. De mest populära apparna som används av resenärer är ExpressVPN och VyprVPN eftersom deär enkla att använda och ger höga hastigheter.

Sammanfattningsvis är VPN ett användarvänligt sätt att ändra din IP-adress på ett säkert sätt när du reser utomlands. Den skyddar din integritet från nyfikna ögon och krypterar all data du skickar över internet.

Similar Posts