Vill du spela tennis på semestern? För att slippa låna eller hyra utrustning på plats väljer många att ta med sig sina tennisracketar på semestern. Då kan det vara bra att veta vad som gäller, speciellt när det kommer till flygresor.

Baggageregler på flygplan

Alla flygbolag har olika regler när det kommer till vilken typ av bagage som du får ta med dig. De allra flesta låter dig ta med två väskor ombord på planet, en lite större resväska och en mindre, personlig väska. I en normal resväska är det i de flesta fall inget problem att få ner en tennisracket men det kan vara en bra idé att kontrollera innan resan.

Har du däremot valt att boka resan med ett s.k. lågprisbolag, till exempel Ryanair eller Wizzair ,får du för det mesta bara ha med dig en liten personlig väska. Allt annat bagage kommer att kosta extra. Samma sak gäller för incheckade väskor, de kommer att kosta extra.

Därför rekommenderar vi att du alltid kollar vad som gäller för just din flygning. Annars kan du få en väldigt tråkig överraskning på flygplatsen.

Köpa en tennisväska

Vill du skydda ditt tennisracket och dina tennisbollar extra bra? Då kan det vara en god idé att köpa en separat tennisväska. Det finns många sidor på nätet som säljer dessa men vi brukar rekommendera tennishopen.se. De har varit i branschen i många år och vi har alltid varit nöjda med deras service.

Tennisracket i handbaggage eller check-in?

Är det bäst att packa ditt tennisracket i check-in väskan eller i ditt handbagage? Självklart finns det både för och nackdelar med båda alterativen. Den stora fördelen med att checka in tennisracket är att du slipper släpa på det genom flygplatsen. Du kan istället ta en mindre väska och låta flygplatsen ta hand om din större väska.

Nackdelen med att checka in är att du inte har någon koll på din väska. Du vet inte vad som händer med den eller om den ens kommer komma fram i tid. Detta upplever många som väldigt stressande och de väljer att istället själva hålla koll på sitt tennisracket. Kom ihåg att du ofta har rätt till kompensation om din väska blivit försenad.

Vi hoppas att du får en riktigt härlig semester och att det här inlägget har svarat på några av dina frågor. Har du några andra funderingar är det bara att höra av dig!

Similar Posts