Om du ska iväg på en resa är det inte bara själva resan och din packning som måste förberedas. Du bör även fundera på hur du ska skydda bostaden medan du är iväg. Vad händer till exempel om det blir inbrott när du är borta? Eller om det blir ett elfel och din bostad börjar brinna?

Självklart är det saker som man bara hoppas inte ska hända, men det är bättre att vara förberedd på det värsta. När du vet att din bostad är säker där hemma kan du njuta mer av semestern och verkligen koppla av.

En övervakningskamera låter dig se direkt

Det är till exempel alltid bra med en övervakningskamera när du åker på semester och framförallt en modell som gör att du kan se på mobilen vem som har närmat sig din bostad. Idag finns det många smarta övervakningskameror att välja mellan och en del modeller skickar en länk till din mobil eller e-post när någon har närmat sig huset. Då kan du se direkt om det är någon du litar på eller om du bör ringa polisen eller en väktare.

Ett larm är alltid bra att ha

Inbrottslarm är en annan relativt billig försäkring som både verkar avskräckande för inbrottstjuvar och förkortar tiden som de kan befinna sig i bostaden. En del inbrottslarm kallar till och med automatiskt in väktare som snabbt kan åka ut till din bostad när det behövs. Sedan finns det kombinationer som larmar vid inbrott och brandrök samtidigt som det är en övervakningskamera. Den här typen av avancerade larm är ofta kopplade till en larmcentral som skickar ut väktare efter ett kontrollsamtal med dig.

Det gamla hederliga skyddet: grannarna

Om ni har god grannsämja där du bor ska du inte heller tvivla på att fråga grannarna att bara titta till din bostad då och då. Grannarna är ofta den bästa hjälpen när man vill vara säker på att allt är som det ska när man är ute och reser. Vet de till exempel att du är borta och ser att någon är i ditt hus kan de snabbt ringa polisen och säga att något inte stämmer.

Similar Posts